Enpäs ole näköjään blogia kauheesti päivitellyt. Laitetaas ensimmäisenä nly tuloksia ja arvosteluja.

Lohjan pentunäyttely 7.11.2010/KP

Hieman ilmavan vaikutelman antava tässä kehitysvaiheessa. Lähes oikeat pään linjat. Kauniit tummat silmät. Oikea purenta. Hyvät korvat. Lampaan rintakehän malli. Hieman pysty olkavarsi. Hyin kulmautunut takaa. Lupaava karvan laatu. Väri OK. Etuliikkeissä vielä löysyyttä. Liikkuu muuten hyvin.

Jyväskylän käppänä erkkari 13.11.2010/ERI1 PU3 vara serti

Kooltaan ja mittasuhteiltaan erinomainen. Ikäisekseen erittäin hyvin kehittynyt uros, jolla leveä uroksen pää. hyvä purenta, silmät ja korvat, hyvä kaula ja ylälinja. erinomainen pitkä rintakehä, riittävät etukulmaukset, hyvät takakulmaukset. ikäsekseen hyvä eturinta, hyvä luusto. liikkuu tasapainoisesti riittävällä askelpituudella, hieman löysät edestä. hyvä karvapeite. väri raajoissa saa puhdistua.

Jyväskylän KV 14.11.2010/EH2

Englanniksi:
Nice dog. He has a nice outline. Coat is a little long, at the moment. He could be better angulated both ends. He could cover a little more grourd on the move.

Suomeksi:
Mukava koira. Kivat ääriviivat. Karva on hieman liian pitkä, tällä hetkellä. Voisi olla kulmautunut paremmin molemmista päistä. Liike vois olla hieman enemmän maatavoittavampi

Hienosti Riesulla meni tämä nly kausi, 2xEH, 2xERI ja vara serti, voisinko olla enemmän kuin tyytyväinen?? Remuksen eka pentunly meni ihan ok, tosi jouduin toteamaan että Remus tukee liikaa Riesuun, ja oli hieman pelokkaan oloinen hallissa, vaikka edellisenä päivänä oltiin Mätsäreissä parkkihallissa ja meni ihan OK, mutta Riesu oli mukana. Eli nyt treenaillaan Remuksen kanssa vähän elämää ilman Riesua. Ja kasvatetaan karvaa, niin sit ollaan tamminlyissä BRA!

Jo Remukselta lähti karva heti pentunlyn jälkeen, ja näin meiltä jäi messarin pentunly väliin, vähän harmitti, olisin halunnut päästä näyttämään, Remuksen tuolle tuomarille joka siellä olisi ollut, mutta aina ei voi VOITTAA! Tässä nypitty Remus:

Ei ole enää vauva hauvaa mulla :,) Mutta ei kyllä ihan hetkeen myöskän tule :D

Ruoka on nyt hieman saanut uutta ilmettä. Meillähän oli nappuloina Brit Care, mutta se tuntu pistävän Remuksen mahan koko ajan sekaisin. Ja mä päätiin et mä en rupee hakemalla hakemaan nappulaa joka sopis molemmille pojille, tai että syöttäisin molemmille eri nappula, joten päätin ruveta tutustumaan barffaukseen. Ensimmäiset 2vk menimme murren kana mixillä, ja nyt ruvettu kokeilemaan muitakin lihoja, ja hieman luisempaa ruokaa. Jospa kohta jo pääsisimme tutustumaan kanansiipiin :) Mutta olen ollut enemmän kuin tyytyväinen, tähän ruokaan. Tuntuu sopivan molemmille pojille, ja mahat ovat kunnossa :)

Talvi se tupsahti meille tossa parisen viikkoa sitten, ja meillä on Riesu ollut onnesta sekaisin kun on lunta, onhan se talvi pentu ja tottunut jo viime talvena lumeen :) Remus meina toki palella kovasti, vaikka nuttua on päällä, mutta kun päälaki on ihan kalju, myydäänkö koirille pipoja??? :D Mammakin on intona lenkkeilemässä, kun on valosaa ja kaunista luonnossa, mutta Remusta ei nyt viitsi kauheesti lenkkeilyttää kun meinaa palella ja Riesukin rupee ½h ulkoilessa ruveta nostelemaan koipiaan, kun palelee, tossut on molemmille hommattava. Riesulle en viitsi vielä nuttuja heittää niskaan, kun epäilen että Helmikuussa on varmasti hulppeet pakkaset, ja tuolloin olis tarkoitus ottaa Riesulta karva alas, niin en viitsi totuttaa poitsua liian lämpöseen nyt, karvan ja takin kanssa :)

Nyt on meil ollu koira hengailua vähempi, varmasti ilmatkin tekevät tehtävänsä. Mutta olimme tossa ennen lumia, lenkillä mukkulan ihanassa maastossa meidän oman porukan kanssa, ja tulipa sieltä muutamat kuvatkin Maijan räpsittyä:

Käppänät:

Koko koira porukka, Tara ja Alex vielä uupuu:

Nyt olemme vähän aloitellut taas tokoa, molempien koirien kanssa mutta mun palkkaaminen on tooodella hidasta, niin rupeamme opettelemaan naksuttelua. Johanna on luvannut mulle opettaa naksuttelun jalon taidon, ja nyt ensin opettelen Johannan lainaamalla kirjalla teorian ja sitten siirrymme käytäntöön. Ja eipä näin pakkasella paljon houkuta mennä ulos ainakan tekemään.

Olimme myöskin tossa reilu viikko sitten Lahden Petsie porukalla Hyvinkään koirakylpylässä. Remus oli vähän aremman oloinen vedessä, mutta ohjaajan mukaan ui todella hyvin ikäisekseen:

Riesu meinasi pelätä ramppia, mutta kun nosti rampin ohi ja heitti lelun niin onnellisena poitsu polskutti vedessä. Ja innostui mukana olleesta bordercolliesta, jotta ui sen perässä pitkin allasta :D:

Jospa sitä muistaisi hieman useimmin päivitellä blogia, mutta aina kun muistan koko blogin olemassa olon, olen niin väsy etten jaksa ruveta rustaamaan mitään :)

Lopuksi vielä kuva Mamman rakkaista:

Erika, Riesu & Remus